"De Drij Coningen", Puur(s) paradijs

m2

2000 m2

units

8 eenheden

garden

parktuin

location

droomligging

iconbbq

BBQ

Petanque

Petanque

6% IPV 21% BTW MOGELIJK TOT EIND 2024
BESPAAR TOT 42.000 EURO BTW

Betaalbare luxe en duurzaamheid zijn de kenmerken die de units in het nieuwbouwproject “De Drij Coningen” het best omschrijven. Er is bewust gekozen om al vooruit te kijken naar de wereld van morgen. Denk maar aan het gebruik van warmtepompen, zonnepanelen per appartement, vloerverwarming en nieuwe ventilatiesystemen. Hierdoor bekomen we een theoretisch E-peil lager dan 10 (dus quasi passief), waardoor je maar liefst 5 jaar lang geen onroerende voorheffing moet betalen. Een verlenging van de tijdelijke verlaging van 21% naar 6% BTW tot eind 2024 zorgt er bovendien voor dat je tot 42.000 euro kan uitsparen op onze duplexwoningen.

Het totale project omvat meer dan 2.000 m2 grondoppervlakte maar toch werd er zeer bewust gekozen voor slechts 8 wooneenheden. Vier gelijkvloerse appartementen en vier ruime duplexappartementen met centraal gelegen een groene parktuin. Uiteraard is elk appartement daarnaast ook voorzien van eigen privatieve buitenruimtes.

De prachtig aangelegde parktuin, exclusief voor de bewoners toegankelijk, is uniek in de buurt. Deze tuin met overdekte keuken/BBQ corner fungeert als een oase van rust maar net zo zeer als een ontmoetingsplaats waar het fijn is om te vertoeven met je gezin of met je buren.

Als u een warm gevoel krijgt bij het dromen over een woning waar luxe, duurzaamheid, privacy en rust centraal staan en dit allemaal voor een correcte en betaalbare prijs, aarzel dan zeker niet om eens te informeren naar dit project.

Weetje: “Brouwerij De Drij Coningen: een ‘Bolleke’ avant la lettre”

Reeds in de 13de eeuw was de ‘Reywegh’ een dichtbevolkte woonkern, langs een belangrijke verbindingsweg tussen Mechelen en Dendermonde. De historiek van de vroegere brouwerij en herberg ‘De Drij Coningen’ op deze Reywegh is dan ook een boeiend stukje lokale (bier)geschiedenis.

De vlakbij gelegen bekende brouwerij Moortgat kan terugkijken op een lange en rijke traditie, maar ze is niet de enige en zeker niet de eerste brouwerij in de streek.

Eeuwen voor Jan Leonard Moortgat in 1871 vanuit Steenhuffel de verhuis naar Breendonk maakte, werd er in het toenmalige gehucht al duchtig bier gebrouwen. Dat gebeurde toen in kleinschalige bedrijfjes die tegelijkertijd brouwerij, boerderij en/of herberg waren. Op het einde van de 18de eeuw waren er in Breendonk minstens vier van dat soort brouwerijen, waaronder ‘De Tinnen Pot’ en dus ook ‘De Drij Coningen’ op de Reywegh.

De naam “De Drij Coningen” wordt overigens al vermeld in een erfdelingsakte verleden te Puurs in 1722, waarin de verdeling van de ‘hoeve De Drij Coningen’ als volgt wordt omschreven: ‘behuysde hofstede met kamers, kelder, schuere stallinge ende kleyn huysken met de brouwerije, brouwketel ende allen den alaam dier’. Het gaat hier dus over de bakermat van het Breendonkse bier, dat vandaag onder andere dankzij Duvel wereldbekend is!

Bovendien was het een plaats die mensen verbond en waar het zowel binnen als buiten gezellig vertoeven was. Een traditie die wij met dit project “ De Drij Coningen” graag verderzetten!

Bron: http://breendonk800.weebly.com

Klik op een foto om door alle renders te gaan.

TUINAPPARTEMENTEN UITVERKOCHT
KLIK HIER VOOR DE LAATSTE 3 DUPLEXAPPARTEMENTEN

Tuinappartementen
Beide voetjes op de grond

Behoefte aan privacy en gezelligheid? De appartementen op het gelijkvloers worden aan de voorzijde door een prachtig terras gescheiden van de straat. Zo kan je ’s avonds in alle rust nog even uitwaaien of van een wijntje nippen voor het slapen gaan.

Aan de achterzijde beschikken deze appartementen over een privatieve tuin die aansluit op de leefruimte en de open keuken. Op het gezellige terras kan je onder een stralend zonnetje dan weer genieten van je ontbijt, brunch of lunch. Heb je eens zin in een babbeltje ? Dan heb je via een poortje rechtstreeks toegang tot de parktuin, die exclusief voorbehouden is aan de bewoners.

RefVerd.Slaapk.Opp.Opp. TerrasOpp. TuinPrijsStatusPlan
00102100 m28 + 7 m210 m2Verkocht
0020289 m27 + 9 m219 m2Verkocht
0030292 m27 + 10 m219 m2Verkocht
0040290 m26 + 11 m215 m2Verkocht

* Prijzen zijn excl. BTW en kosten. Garages afzonderlijk te koop, prijzen op aanvraag.

Duplexwoningen
zitten in de lift

Geniet van rust en privacy in combinatie met een zeer ruimtelijk gevoel in onze duplexwoningen (bijna 200 m2).

Toegang tot deze duplexwoningen heb je via de lift in het gebouw of via de trap vanuit de parktuin. Deze tuin is exclusief voor de bewoners toegankelijk. Vanuit de duplexen heb je een heerlijk zicht op deze oase van rust. De doodlopende straat aan de voorzijde zorgt ook weer voor minimaal verkeer.

Op de benedenverdieping bevinden zich de leefruimte, een open keuken, een ruime berging en een gastentoilet. Aan de voor- en achterzijde werden gevelbrede terrassen voorzien met schuiframen. Aan de voorzijde kan je genieten van wat meer beweging op straat, terwijl je op het ruime terras aan de achterzijde een prachtig zicht hebt op de parktuin met BBQ corner, enkel toegankelijk voor bewoners.

Op de bovenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers waaronder een master bedroom met ensuite badkamer, dressing en groot terras. Je vindt op de tweede verdieping ook een tweede toilet en een ruime tweede badkamer. Het is trouwens mogelijk om de bovenverdieping ook met een lift te bereiken. Er is ruimte voorzien in de trappenhal om een huislift te plaatsen zonder dat er aan de stabiliteit van het gebouw geraakt moet worden.

De grote zolderruimte wordt casco afgewerkt en biedt zo nog tal van mogelijkheden zoals een extra vierde slaapkamer, een kantoor of een speelkamer.

RefVerd.Slaapk.Opp.Opp.TerrasOpp.ZolderPrijsStatus Plan
1011-2-34177 m212 + 23 + 10 m259 m2Verkocht
1021-2-33143 m210 + 20 + 7 m244 m2€ 398.802Te koopPDF
1031-2-33143 m29 + 22 + 6 m244 m2Verkocht
1041-2-33152 m29 + 25 + 7 m249 m2Verkocht

Prijzen zijn excl. BTW en kosten. Een garage kan aangekocht worden aan € 21.668 excl. BTW en kosten. Plan garageboxen

Garages en
fietsenstalling

Het project “De Drij Coningen” voorziet de mogelijkheid om 1 of meerdere garageboxen aan te kopen. Voor de bezitters van een elektrische wagen is het uiteraard mogelijk om een laadpaal te voorzien. Er is bovendien een afsluitbare fietsenberging beschikbaar voor alle bewoners.

Ref.Verd.PrijsStatus
GB001GLVL€ 21.668,00Te koop
GB002GLVLVerkocht
GB003GLVLVerkocht
GB004GLVLVerkocht
GB005GLVLVerkocht
GB006GLVLVerkocht
GB007GLVL€ 21.668,00Te koop
GB008GLVL€ 21.668,00Te koop
GB009GLVLVerkocht
GB010GLVLVerkocht
GB011GLVLVerkocht
GB012GLVLVerkocht
GB013GLVLVerkocht
GB014GLVL€ 21.668,00Te koop
GB015GLVL€ 21.668,00Te koop
garages
Petanquebaan

Slechts 6% BTW verlengd tot eind 2024
bespaar tot 42.000 Euro BTW!

Wie een nieuwbouwwoning koopt, is doorgaans onderhevig aan een btw-tarief van 21 procent op zowel de bouwmaterialen als de arbeidsuren. Echter, in het geval van sloop van een bestaand gebouw met het doel een nieuwe appartementencomplex te bouwen, kan men onder bepaalde voorwaarden nog profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6 procent, wat een aanzienlijk financieel voordeel met zich meebrengt, hetzij een besparing van maar liefst 15%. Bij de begrotingscontrole in oktober 2023 heeft de regering besloten deze regeling te herzien. Vanaf 2024 wordt één permanente regeling van kracht die landelijk geldt, maar met aangescherpte voorwaarden.

Gelukkig is er in het huidige begrotingsakkoord een overgangsregeling voorzien voor projecten waarvan de omgevingsvergunning vóór 1 juli 2023 is aangevraagd. Voor zover het gaat om de enige, eigen woning van de koper met een oppervlakte van maximaal 200 m2, kunnen alle werkzaamheden nog tot eind 2024 betaald worden tegen het verlaagde btw-tarief van 6 procent. Dit is zodoende nog 100% toepasbaar op het project "De Drij Coningen", dat naar verwachting midden 2024 zal zijn afgerond.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie met betrekking tot deze maatregel. U kan ook steeds terecht op de desbetreffende webpagina van de federale overheid. Daar kan u ook een lijst met gedetailleerde antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Gelet op het tijdelijke karakter van deze maatregel is snel beslissen dus de boodschap!

Er zijn nog tal van andere fiscale optimalisaties mogelijk. Wens je meer informatie of details over deze tijdelijke BTW-verlaging of de overige fiscale mogelijkheden? Klik dan hier

Ons engagement:
je energiefactuur bijna op 0

Duurzaam bouwen is een investering in onze toekomst en in die van onze kinderen. Immodroom kiest daarom niet voor de norm van vandaag, maar voor de norm van morgen.

Duurzaam wonen hoeft daarbij niet handenvol geld te kosten. Het begint met de keuze voor een goede locatie en een slim ontwerp. Pas vervolgens de juiste technieken toe en kies voor kwaliteitsvolle, duurzame materialen. En laat nu net daar het team van Immodroom in uitblinken, dankzij onze jarenlange expertise in de bouwsector.

Wij bouwen altijd beter dan BEN. Dat wil zeggen een E-peil van maximaal 30. Voor dit project gaan we echter nog een hele stap verder en gaan we voor een theoretisch E-peil van maximum 10. We voorzien een dik isolatiepakket in alle gevels en daken en we bouwen volledig winddicht. De energie die dan nog nodig is, halen we volledig uit groene energiebronnen. Elke woning beschikt over warmtepompen, eigen zonnepanelen en dit in combinatie met vloerverwarming.

Wist je dat je de eerste 5 jaar maar liefst 100% korting krijgt op je onroerende voorheffing met een E-peil van maximaal 20?

energie
ligging

Ligging
Een droomlocatie

In “De Drij Coningen” kan je genieten van het leven in een rustige, doodlopende straat. Toch zijn alle gewenste faciliteiten snel bereikbaar gezien de ideale, centrale ligging. Om die reden behalen we op deze locatie dan ook een hoge Mobiscore. Met deze score ontdek je snel hoe bereikbaar belangrijke voorzieningen of plekken zijn te voet, met het openbaar vervoer of met de fiets.

Scholen en supermarkten
op een boogscheut

Zowel kleuter- en lagere school, de sporthal en het centrum van Breendonk liggen binnen de twee kilometer afstand. Middelbare scholen vind je op 10 tot 15 minuten met de fiets. Vlakbij, op slechts 1 kilometer, vind je een golfterrein en op 500 meter het Fort van Breendonk.

Supermarkten zoals Delhaize, Albert Heijn, Lidl en Aldi vind je op minder dan anderhalve kilometer. Met de fiets betekent dat dus een tochtje van minder dan 5 minuten. Fijn toch ?

Bourgondisch leven,
aan de Rupel

Puurs - Sint Amands is een bourgondische gemeente, met tal van restaurantjes en cafés. Je vindt ze op idyllische plekjes langs fiets- en wandelroutes aan de Rupel en de Schelde of in de rustieke dorpskernen van de deelgemeenten (Breendonk, Kalfort, Liezele, Ruisbroek, St-Amands en Puurs). Een sterrenrestaurant, een welsmakende brasserie of lekkere frietjes van de frituur: allemaal binnen fietsbereik. Ook aan goede slagers en warme bakkers is er zeker geen tekort in de buurt.

Flitsende mobiliteit,
centraal in de Vlaamse Ruit

Puurs ligt op de kruising van de A12, N16 en N17 en daardoor zijn zowel Antwerpen, Brussel als Gent vlot bereikbaar met de auto. Voor de sportievelingen onder ons is er ook goed nieuws. Aan het einde van de straat wordt een fietsbrug voorzien die aansluit op de nieuwe fietssnelweg F28, die Breendonk met Brussel en Antwerpen verbindt.

Via deze fietsbrug zit je trouwens op 5 minuten op de toekomstige sneltram richting onze hoofdstad. Zo sta je op 40 minuten in Brussel Noord. Daarnaast heeft Puurs ook nog een eigen treinstation, met verbindingen richting Antwerpen, Roosendaal, Mechelen, Leuven, Sint-Niklaas en tal van andere (werk-)bestemmingen.

Ten slotte kan je in de straat zelf ook de bus nemen. Lijn 460/461 zorgt voor een uitstekende verbinding met Willebroek, Boom en Brussel. Lijn 260 brengt je dan weer vlot naar het centrum van Puurs of naar Brussel.

location

Winkels

Eten & Drinken

Parking

Scholen

Ziekenhuizen

Bibliotheken

Post

Andere

Bruisend Puurs,
langs Stille Waters

Puurs-St-Amands ligt in het romantische Klein-Brabant, omgrensd door de Rupel en de Schelde die zich een weg slingeren tussen groene oevers, slikken en schorren.

Op de autovrije dijken langs de Schelde en de Rupel is het heerlijk wandelen of fietsen. Een daguitstap plannen naar het fort van Breendonk, de brouwerij van Duvel of andere hotspots voor liefhebbers van geschiedenis, behoort tot de vele mogelijkheden die de streek te bieden heeft.

Daarnaast zit je qua cultuur ook best goed in het bruisende Puurs. Met het Aspuurgefestival, Pukema, de Kaaifeesten, de Mariaommegang of festivals zoals Tomorrowland, valt er steeds wel iets te beleven. Ben je eerder een nachtraaf? Dan is een stapje zetten in bekende discotheken zoals Carré of Willy's Moustache steeds een prima idee.

Kortom, fietsen, wandelen of lekker eten, de streek rondom Puurs heeft voor ieder wat wils.

bruisend
architect

De visie,
van de architect

Het bijzondere ontwerp is van de hand van architect Ignace Pollentier van Studio Klein Brabant, die zelf verankerd is in de streek.

Bij het creëren van dit appartementsgebouw is gezocht naar de juiste interactie tussen het ontwerp en de locatie. Deze historische plek heeft een boeiend verleden, een authentiek karakter, een goede oriëntatie en veel groen. Zo is de visie gegroeid voor dit project. Concreet vertaalt dit zich hier in de opzet van de dubbele zuid-gerichte gevel en de relatie met de grote parktuin. De private en publieke ruimten gaan naadloos in elkaar over.

Zoals in elk project gaat Studio Klein Brabant volop voor “duurzaam bouwen” aan de hand van 6 thema’s: omgeving, ontwerp, energie, materialen, milieu en water. Ecologische en duurzame maatregelen zijn voor ons essentieel.

Interesse
in dit project?

Neem vrijblijvend contact op

Of contacteer ons op