"Villa Elise, parel in Diegem"

immodroom-icon-USP-area-in-m2-FINAL

2000 m2

immodroom-icon-USP-number-of-units-FINAL

13 eenheden

immodroom-icon-USP-park-garden-FINAL

parktuin

immodroom-icon-USP-easy-access-FINAL

vlot bereikbaar

immodroom-icon-USP-low-energy-FINAL

E-peil <30

immodroom-icon-USP-central-location-FINAL

centrale ligging

NU IN VOORVERKOOP

Welkom bij Villa Elise, een prachtig vastgoedproject gelegen in de Sint-Korneliusstraat te Diegem. Hier vindt u de perfecte balans tussen duurzaamheid en kwaliteit, te midden van drie kleinschalige woonblokken en een weelderige parktuin.

Een belangrijke troef is de ruime gemeenschappelijke parktuin. Dit groene paradijs is exclusief toegankelijk voor bewoners en biedt een oase van rust en natuur. Villa Elise's appartementen zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid en modern leven, waarbij zonnepanelen, vloerverwarming en warmtepompen zorgen voor maximaal comfort met minimale milieu-impact en een lage energiefactuur.

Villa Elise bevindt zich in het hart van Diegem, op een steenworp van scholen, bakkerijen, cafés en restaurants, en ligt op wandelafstand van de kerktoren en het gemeentepark. Hier kunt u genieten van het bruisende dorpsleven zonder in te boeten aan groene rust.

Weetje: “Elise: een naam geïnspireerd op een parel van een "Dieghemse" villa

De naam van het project verwijst naar Villa Elise, een historisch gebouw in Diegem met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De villa werd gebouwd in 1900, is gelegen aan de Leuvensesteenweg en staat bekend om zijn architectonische pracht en als een belangrijk erfgoed in de regio.

De geschiedenis van Villa Elise start in het begin van de 20e eeuw, toen het gebouwd werd als een statige residentie voor een welvarende familie. De villa is ontworpen in een eclectische stijl, waarbij verschillende architectonische elementen gecombineerd zijn tot een uniek en aantrekkelijk geheel.

“Villa Elise” werd later herdoopt in “Villa Marie-Charlotte”. Deze namen verwijzen klaarblijkelijk naar de echtgenoten van de eigenaars. Jarenlang woonde er een notaris. Gedurende de Tweede Wereldoorlog nam de Kommandantuur hier haar intrek. Vervolgens vestigde er zich het postkantoor, nadien werd het een café-restaurant en momenteel bestaat het verder als het “Fly Inn Hotel & Lounge “.

Tegenwoordig is Villa Elise een waardevol cultureel en architectonisch erfgoed in Diegem. Het wordt gekoesterd als een historisch juweel en herinnert aan een tijdperk van elegantie en grandeur. Het is een voorbeeld van de prachtige architectuur en het erfgoed dat de regio te bieden heeft en blijft een opvallende verschijning langs de Leuvensesteenweg.

Bron: inventaris.onroerenderfgoed.be

Klik op een foto om door alle renders te gaan.

Appartementen met een groene beleving

Onze appartementen in Villa Elise zijn ware droomwoningen. Schoonheid en comfort worden gecombineerd met een gezonde, duurzame levensstijl. Geniet van het buitenleven op uw eigen terras of balkon, perfect voor ontspanning met een groen tintje.

Villa Elise biedt ruime en eigentijdse appartementen met een modern design en hoogwaardige afwerkingen, geïntegreerd met duurzame technieken. Er wordt enkel gewerkt met materialen van hoge kwaliteit, zoals warmtepompen van Daikin en Miele keukentoestellen. Grote raampartijen zorgen voor overvloedig natuurlijk licht en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving, terwijl we met performante beglazing en dikke isolaties het energieverbruik verder minimaliseren. Omringd door weelderig groen en een aangelegde parktuin, biedt Villa Elise een rustige en ontspannen sfeer, in lijn met onze duurzame visie.

Ref.Verd.Slaapk.Opp.Terras + TuinPrijs*StatusPlan
A 0.102104,1 m244,2 + 36,4 m2364.820 €Te koopPDF
A 0.202103,0 m244,2 + 35,7 m2361.275 €Te koopPDF
A 1.1+ 12104,1 m27 m2327.000 €Te koopPDF
A 1.2+ 13117,7 m27 m2367.800 €Te koopPDF
A 2.1+ 23118,1 m27 m2381.300 €Te koopPDF
A 2.2+ 22103,7 m27 m2336.660 €Te koopPDF
A 3.1+ 32124,6 m281 m2499.733 €Te koopPDF
B 0.102104,1 m255,1 + 64,7 m2384.535 €Te koopPDF
B 1.1+ 12119,8 m224,7 m2386.100 €Te koopPDF
B 2.1+ 22119,8 m224,7 m2398.932 €Te koopPDF
C 0.102108,3 m240,0 + 261,7 m2424.155 €Te koopPDF
C 1.1+ 12119,8 m224,7 m2386.100 €Te koopPDF
C 2.1+ 22119,8 m224,7 m2398.932 €Te koopPDF

* Prijzen zijn excl. BTW en kosten. Garages afzonderlijk te koop, prijzen op aanvraag.

Garages en fietsenstalling

Het project “Villa Elise” voorziet de mogelijkheid om 1 of meerdere ondergrondse garagestaanplaatsen aan te kopen. Er wordt een laadinfrastructuur voorzien in de ganse ondergrondse parking. Voor de bezitters van een elektrische wagen is het zo mogelijk om een laadpaal te voorzien. Er is bovendien een fietsenberging beschikbaar voor de bewoners.

Voor meer informatie over de beschikbare garagestaanplaatsen en prijzen, contacteer onze makelaar.

Ons engagement: je energiefactuur bijna op 0

Duurzaam bouwen is een investering in onze toekomst en in die van onze kinderen. Immodroom kiest daarom niet voor de norm van vandaag, maar voor de norm van morgen.

Duurzaam wonen hoeft daarbij niet handenvol geld te kosten. Het begint met de keuze voor een goede locatie en een slim ontwerp. Pas vervolgens de juiste technieken toe en kies voor kwaliteitsvolle, duurzame materialen. En laat nu net daar het team van Immodroom in uitblinken, dankzij onze jarenlange expertise in de bouwsector.

Wij bouwen altijd BEN. Dat wil zeggen een E-peil van maximum 30. Daarvoor voorzien we een dik isolatiepakket in alle gevels en daken en we bouwen volledig winddicht. De energie die dan nog nodig is, halen we volledig uit groene energiebronnen. Zo worden de daken van elke blok voorzien van de nodige zonnepanelen. Elke woning beschikt daarnaast over een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en een ventilatie met warmterecuperatie.

energie

Wist je dat je in Villa Elise de eerste 5 jaar maar liefst 50% korting
krijgt op je onroerende voorheffing met een E-peil van 30?

BTW: deels aan verlaagd tarief van 6%

Wie een nieuwbouwwoning koopt, is doorgaans onderhevig aan een btw-tarief van 21 procent op zowel de bouwmaterialen als de arbeidsuren. Echter, in het geval van sloop van een bestaand gebouw met het doel een nieuw appartementencomplex te bouwen, kan men onder bepaalde voorwaarden nog profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6 procent, wat een aanzienlijk financieel voordeel met zich meebrengt, hetzij een besparing van maar liefst 15%. Bij de begrotingscontrole in oktober 2023 heeft de regering besloten deze regeling te herzien. Vanaf 2024 wordt één permanente regeling van kracht die landelijk geldt, maar met aangescherpte voorwaarden.

Gelukkig is er in het huidige begrotingsakkoord een overgangsregeling voorzien voor projecten waarvan de omgevingsvergunning vóór 1 juli 2023 is aangevraagd. Voor zover het gaat om de enige, eigen woning van de koper met een oppervlakte van maximaal 200 vierkante meter, kunnen alle werkzaamheden nog tot eind 2024 betaald worden tegen het verlaagde btw-tarief van 6 procent. Dit is zodoende nog deels van toepassing op ons project “Villa Elise”. Het aantal schijven dat nog aan 6% kan worden betaald hangt af van de start en de vordering van de werken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie met betrekking tot deze maatregel. U kan ook steeds terecht op de desbetreffende webpagina van de federale overheid. Daar kan u ook een lijst met gedetailleerde antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Gelet op het tijdelijke karakter van deze maatregel is snel beslissen dus de boodschap!

Klik hier voor meer details over deze tijdelijke BTW-verlaging en tal van andere fiscale optimalisaties.

Ligging: een droomlocatie

In Villa Elise kan je genieten van het leven in een groene omgeving pal in het centrum van Diegem. Hierdoor zijn alle gewenste faciliteiten snel bereikbaar gezien de ideale, centrale ligging. Om die reden behalen we op deze locatie dan ook een zeer hoge Mobiscore van 8,8 op 10. Deze Mobiscore geeft aan hoe vlot bereikbaar belangrijke voorzieningen of plekken zijn te voet, met het openbaar vervoer of met de fiets.

Scholen en supermarkten op een boogscheut

Zowel een kleuter- en lagere school, de sporthal, het gemeentelijk park en het centrum van Diegem liggen op wandelafstand. Ook een middelbare school vind je al op 400 meter.

Achter de hoek van Villa Elise vind je bovendien bakkers en een beenhouwer, en vlakbij bevinden zich een Okay, een Lidl, een Bioplanet en een Carrefour Express.

Grotere supermarkten zoals Delhaize, Albert Heijn, Carrefour en Aldi vind je op een drietal kilometers.

Volop leven, tussen stad en natuur

Diegem staat bekend om zijn gastronomische scene met restaurants die een breed scala aan internationale keukens bieden. Van authentieke Belgische gerechten tot mediterrane delicatessen en Aziatische smaken, er is voor elk wat wils. Letterlijk achter de hoek bevindt zich het toprestaurant Mismo, en niet veel verder ook enkele Italiaanse restaurants.

De gemeente heeft ook talloze gezellige cafés en bars waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie, een verfrissend drankje of een gezellige borrel met vrienden. Vlak bij Villa Elise vind je 't Stopsel en De Milde op wandelafstand.

Diegem is ook bekend om zijn sfeervolle veldritcross, waarbij ambiance vlakbij Villa Elise verzekerd is.

Winkel

Eten & Drinken

Parking

School

Gezondheid

Supermarkt

Post

Overige

Vlotte mobiliteit, in alle richtingen

Villa Elise combineert de voordelen van een strategische ligging met uitstekende ontsluiting via diverse vervoermiddelen, waardoor bewoners genieten van flexibele en gevarieerde mobiliteitsopties die passen bij hun levensstijl en behoeften.

Het project is gunstig gelegen nabij belangrijke verkeersaders en snelwegen, waaronder op 2 minuten van de R22 (Steenokkerzeel-Diegem) en op 5 minuten van de E19 (Brussel-Antwerpen). Dit zorgt voor een vlotte en directe verbinding met het nationale wegennet.

Diegem is goed voorzien van fietspaden en -routes die aansluiten op het regionale fietsnetwerk. Hierdoor kunnen bewoners gemakkelijk met de fiets naar nabijgelegen voorzieningen en het station. Er liggen nu ook brede fietspaden langs de Woluwelaan en door de fietstunnel onder het op- en afrittencomplex kan je nu veilig van Diegem naar Machelen en Vilvoorde fietsen. Je zit ook direct op de fietssnelweg Brussel-Leuven (F3).

Villa Elise is tevens goed bereikbaar met het busnetwerk van De Lijn. Verschillende bushaltes in de nabije omgeving zorgen voor goede verbindingen. Zo bevindt de bushalte van lijnen 270 (Keerbergen - Brussel), 271 (Kampenhout - Brussel) en 470 (Brussel - Haacht) zich op vier minuten wandelen. De bushalte van lijn 282 (luchthaven Zaventem - Vilvoorde - Mechelen) is nog dichterbij.

Landelijk Diegem, parel vlakbij Brussel

Diegem is een aantrekkelijke landelijke gemeente gelegen in het hart van Vlaams-Brabant, op een steenworp van Brussel, de hoofdstad van België en het politieke, economische en culturele centrum van Europa. Dit biedt bewoners gemakkelijk toegang tot werkgelegenheid, cultuur, onderwijs en recreatie.

De gemeente is goed bereikbaar met verschillende vervoersopties, waaronder trein, bus en auto. Diegem wordt omringd door groene gebieden en parken, waardoor bewoners naast de parktuin van Villa Elise ook kunnen genieten van een rustige en groene omgeving. Dit biedt mogelijkheden voor ontspanning, wandelingen en andere buitenactiviteiten.

Daarnaast biedt de gemeente een breed scala aan voorzieningen zoals scholen, winkels, restaurants, sportfaciliteiten en gezondheidszorg op wandelafstand van Villa Elise wat dit project tot een geschikte plek maakt voor gezinnen, professionals en singles.

Kortom, Diegem biedt een uitgebalanceerde levensstijl waarin de nabijheid van de bruisende stad Brussel wordt gecombineerd met de rust en groene omgeving van een gezellige gemeente. Het is een aantrekkelijke bestemming voor mensen die op zoek zijn naar comfortabel wonen met alle voordelen van een stedelijke en landelijke levensstijl.

Interesse
in dit project?

Neem vrijblijvend contact op